Хасково

25 загинаха по пътищата в областта от началото на годината

Катастрофа25 са загиналите и 131 са ранените в пътни инциденти за първите девет месеца на годината, съобщават от полицията. За същия период в Хасковска област са регистрирани 1 141 пътно транспортни произшествия, като 104 от тях са тежки. 

В сравнение със същия период на 2008 година, тежките пътнотранспортни произшествия са намалели с 40, ранените при катастрофи са с 22 по-малко, а загиналите са с 8 повече

Основните причини за пътните инциденти са движението с превишена и несъобразена скорост, отнемането на предимство и употреба на алкохол. По данни на КАТ, в дните вторник и събота са станали най-мното пътни произшествия с материални щети, а в сряда, събота и неделя – тези с ранени и загинали. 

През деветмесечието по линия на пътен контрол са установени 22374 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 16763 акта. Издадени са 2726 фиша.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button