Хасково

Безработицата в Хасково расте, над 10 000 без работа

Пресконференция на представители на социалните служби в ХасковоЗабелязва се тенденция към плавно увеличаване на безработицата в Хасково и региона – това е констатацията на регионалната служба по заетостта. През септември равнището в областта е 8,35%, което означава, че 10 446 човека са били без работа.

Най-малко безработни има в Димитровград – 7,26%, а най-много – в Маджарово – 15,8%. Новорегистрираните безработни през октомври досега са 983. Това е със 186 повече от миналия месец.

Не се забелязва спад на броя на свободните работни места, коментираха от службата. Има обаче доста позиции, които остават незаети. Причините за това обикновено са, че или регистрираните безработни не отговарят на изискванията на работодателите, или не харесват работата.

През последния месец в службата по заетостта е получено едно уведомление за масово съкращение на работници. То е от хасковската фирма „Марчела“, където без работа ще останат 89 души.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button