Любопитно

Снимка на хасковски фотограф в топ изложба за прехода

Тихомир Петков на изложбата с първия демократично избран президент Жельо Желев

Тихомир Петков на изложбата с първия демократично избран президент Жельо Желев

Хасковският фотограф Тихомир Петков участва в изложбата „20 години в 60 снимки“, която бе открита в София пред Народния театър. Той се представя с фотография, на която е запечатал колопохода на Велин Велинов от Пазарджик. На Евроизборите той измина над 100 километра, за да гласува в родния си град. 

Изложбата е посветена на двадесетата годишнина от идването на демокрацията и петата годишнина от разширяването на Европейския съюз на изток. Организатори на събитието са фотографска агенция Булфото, Българската телеграфна агенция и Центърът за финансово управление и анализи. В нея са намерили място знакови личности от времето на прехода през 90-те години до днес.

Сред най-любопитните за съвременното поколение кадри са последната снимка на Тодор Живков като държавен ръководител, посещенията на папа Йоан Павел II и президентите на САЩ Бил Клинтън и Джордж Буш, първите минути на 2007 година, която българите посрещат, като граждани на Европейския съюз и първите избори за Европейски парламент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
A
A
28.10.2009 22:47 22:47

Браво на мочето!

Back to top button