Регион

Три леки труса люляха Тополовград, няма щети

ЗеметресениеТри слаби земетресения бяха усетени днес по обяд в Тополовград. По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН трусовете са били със сила 2.9 – 3.2 по скалата на Рихтер. Няма данни за разрушения и материални щети.

Първият от серията трусове е регистриран в 12:22 часа с магнитуд 3,2 по Рихтер на около 245 км югоизточно от София на територията на страната. В 12:40 часа земята отново се е разтресла със същата сила. Минута след 13 часа уредите са засекли трети, по-слаб трус с магнитуд 2.9 по скалата на Рихтер.  

Земетресенията са усетени слабо в Тополовград и община Тунджа, Ямболска област, съобщиха от Геофизичния институт на БАН, цитиран от агенция „Фокус“.

Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център трите земни труса у нас са били между 2,8 и 3,2 по Рихтер на дълбочина от 5 до 12 км. Първият от тях е регистриран на 14 км северозападно от Тополовград, вторият на 15, а третият – на 9 км., допълва агенцията.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button