Регион

Спипаха над 45 килограма хероин, посипан с червен пипер

ХероинНад 45 килограма хеорин, укрити в туристически автобус, бяха задържани при организирана полицейска операция. Автобусът влязъл снощи на българска територия през ГКПП „Капитан Андреево“. Той бил селектиран по метода на анализ на риска и при проверката му митническите служители открили голямо количество наркотик. Маршрутът му тръгвал от Истанбул и преминавал транзит през България за Западна Европа.

В операцията се включили служители на ГДБОП, Агенция „Митници“, областните дирекции в Пловдив, Хасково и София. След като било установено наличието на наркотика, автобусът бил оставен да продължи пътя си и проследен до Пловдив. Там антимафиотите задържали двама мъже на 32 и 53 години, които очаквали пратката. В хода на продължаващите действия по пресичането на наркоканала, по-късно в София е задържан и организаторът му – 42 годишен мъж.

Количеството на иззетия наркотик е над 45 килограма. Направеният наркополеви тест дал реакция за хероин. Предстоят експертизи. Дрогата била укрита в три пътнически сака и опакована в 90 пакета, посипани с червен пипер. Стойността й по цени за нуждите на съдопроизводството е около 6 милиона лева.

По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button