Любопитно

Хелоуин и благотворителни тикви под дъжда в Хасково

Хелоуин в ХасковоХасковски ученици си спретнаха призрачен град послучай Хелоуин. Те украсиха сцената на централния площад с тикви и къщички и въпреки дъжда приканваха минуваите да си купят сувенир с благотворителна цел. Събраните пари ще отидат за децата в домовете.

Традицията учениците от хасковската езикова гимназия да честват Хелоуин е от няколко години. За първи път те решиха да излязат извън училището. Подготовката им е отнела близо месец. За лош късмет обаче дъждът попречи на първоначния замисъл да превърнат един от парковете в Хасков в призрачен град.

Най-трудно ни беше тази сутрин, когато разбрахме, че времето е лошо и, че ще вали дъжд и, че всъщност целият този призрачен град и всичките тикви ще се наложи да им намираме друго място, разказа пред Haskovo.info една от организаторките на празника – ученичката Виктория Грозева. За 15 минути решението е взето и вместо в парка призрачният град на Вси светии се пренася на сцената на централния прощад.

Хелоуин в ХасковоДокато някои подреждаха, други вече се бяха заели със задачата да гонят лошото, какъвто всъщност е и смисълът на Хелоуин.

Трябва да се заредим с положителни емоции, за да можем да изгоним злите духове и просто трябва да си го направим ние весело, за да може всичко лошо да си тръгне, категорична е Василена Димитрова.

Хелоуин е празник с древни езически корени и въпреки че в България все още не е много познат, на минувачите им хареса идеята. Сред първите, които си купиха тиква с благотворителна цел днес, бяха областният управител Румен Данев и заместничката му Румяна Въчева.

 

Румен Данев

Румен Данев

 

Румяна Въчева

Румяна Въчева

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button