Хасково

Зърнопроизводителите в Хасковско намалят декарите

ЗърнопроизводителиСеитбата на пшеница в област Хасково е на финала и повечето стопани вече са приключили, съобщи за Haskovo.info председателят на Съюза на зърнопроизводителите в региона Тенчо Тенчев. Въпреки липсата на пари, ние сме сериозни хора и няма да допуснем да се провали реколтата, допълни той.

За да се справят с финансовите си проблеми на зърнопроизводителите в Хасковско им се налага да правят компромиси със семената. „Използваме основно собствени, но това значи, че и реколтата ще е по-лоша от тазгодишната„, допълни Тенчо Тенчев. Според него, за да се справят с кризата, доста стопани са засели по-малко декари тази година

Основната причина зърнопроизводителите да не могат финансово за обезпечат сеитбата са ниските изкупни цени на продукцията им. В момента тон пшеница върви между 170-180 лева, а трябва да е поне 300, за да имаме минимална печалба, обясни Тенчев. По думите му себестойността на килограм пшеница е 27 стотинки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button