Любопитно

Люляк цъфна в деня на първия сняг в Хасково

Цъфналият люлякС падането на температурите в началото на ноември хората на хасковската улица „Байкал“ откриха предзнаменование, че започващата зима ще бъде дълга и сурова. Повод за това стана люлякът в двора на Петър Георгиев, който цъфна заедно с първите опити за снеговалеж над града.

И докато някои гадаеха какво означава природната аномалия, други не се впечатлиха. Може би зимата ще бъде студена. Сигурно това означава, предположи съседката Шенгюл Реджеб. Тя разказа, че от години живее тук, но вижда цъфналия люляк за първи път. Собственикът му Петър Георгиев обаче твърди, че от 5 години всеки ноември растението се обсипва с лилави цветове.

Според народните вярвания действително цъфнал люляк по това време на година вещае сурова зима. Специалистите пък обясняват ситуацията с промените в климата на планетата. Според агронома Ангел Акбашев причината за странния цъфтеж е топлата есен. Целта на растенията е да се самовъзпроизвеждат и затова, когато се задържи по-топло, те цъфтят, каза той.

 Цъфналият люляк  Цъфналият люляк

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button