Хасково

Заболяемостта се увеличава ежедневно, но е рано за епидемия

д-р Снежана ИвановаСлучаите на остри респираторни заболявания в Хасково и региона се увеличават всеки ден, коментира днес директорът на „Надзор на заразните болести“ в РИОКОЗ Хасково д-р Снежана Иванова.

Все още няма повод да се обявява грипна епидемия и да се затварят училища. За да се случи това в региона трябва да има над 300 болни на всеки 10 000 души, а в края на миналата седмица те са били 102 на 10 000, допълни д-р Иванова. Все пак следващата седмица специална комисия ще обсъди ситуацията.

Най-важно за превенция е да не се допуска болните да контактуват със здравите. Носенето на маска не е гаранция за предпазване, особено ако не се сменя често, каза още епидемиологът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
muci
muci
05.11.2009 15:29 15:29

do koga 6e trqbva da se 4aka v tova haskovo da se obqvi gripna epidemiq?trqbva hubavo vsi4ki da se natrajkat,4e heito da se seti kakvo da pravi,ili djipitata trqbva da davat to4ni danni bez da kriqt zabolelite pacienti.za6o trqbva da e vsi4ko tolkova trudno v tazi balgariq.

Анонимен
Анонимен
05.11.2009 17:08 17:08

Данните които се получават в ХЕИ от личните лекари са точни но системата на обявяване на епидемия е тромава-трябва някой да прояви творчество и прозорливост. 🙄

Back to top button