Спорт

Григор не успя да се класира за полуфинала в Шарлотсвил

Григор ДимитровПървата ни ракета при мъжете Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на двойки на турнира в американския град Шарлотсвил с награден фонд 50 000 долара. 18-годишният хасковлия и шведският му партньор Филип Пърпич загубиха с 4:6, 1:6 битката за полуфиналите срещу англичанина Доминик Инглот и американеца Райлън Риза.

Така Григор напусна чалънджъра в щата Вирджиния с 6 точки за ранглистата на сингъл и 13 за класацията на двойки. Голямата надежда на мъжкия ни тенис си тръгва и с чек за общо 1180 долара. Вероятно в понеделник Димитров ще се завърне в Топ 300 на актуализираната ранглиста на ATP като по предварителни изчисления ще заеме около 296-то място на сингъл. На двойки хасковлията ще се придвижи с около 20 места приблизително до 369-та позиция. 

Възпитаникът на Петер Лундгрен остава в САЩ, където идната седмица ще участва в друг чалънджър за 50 000 долара – този в Ноксвил. Все още не е ясно дали Григор ще стартира от квалификациите или директно от основната схема, както в Шарлотсвил.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button