Хасково

Обявиха национална грипна епидемия, ваканцията стана 5 дни

УченициМинистерство на здравеопазването обяви Национална грипна епидемия, тъй като в страната са достигнати съответните епидемични стойности. В момента болни от грип са 210 на 10 000 души. Поради тази причина от понеделник всички училища в страната са във ваканция през следващите 5 учебни дни

Ведомството препоръчва ограничаването на обществените мероприятия. Решение за затваряне на яслите, детските градини и прекратяване на занятията в университетите ще се взема на регионално ниво в понеделник, каза за Haskovo.info директорът на РИКОЗ – Хасково д-р Делчо Янев.

Плановите операции се отлагат, посещенията в болниците, женските и детските консултации временно се прекратяват. Няма да има задължително затваряне на кина, театри, заведения или други обществени места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button