Хасково

Близо 500 акта на бракониери състави агенцията по рибарство

Милчо МилчевНад 490 акта за незаконен риболов e издало от януари насам  местното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. 27 от тях са за октомври и ноември. Наред с наложените санкции от  началото на годината от бракониерите са иззети 236 мрежи с обща дължина 13 650 метра.

Допълнително са конфискувани 85 въдици, една твърда и 4 гумени лодки, а върнатата обратно в язовирите риба възлиза на около 750 кг. Издадените риболовни билети от януари досега са общо 7565, като само за последния месец те са 220. До края на ноември предстои зарибяване на някой от местните водоеми с бяла риба.

„Служителите ни от звеното работят неуморно и без почивен ден като както винаги разчитаме на помощта на съвестни граждани, които да ни известяват в случай на констатирани нарушения по язовирите“, коментира д-р Милчев. 

„По отношение на множеството регистрирани нарушения излиза, че един наш инспектор тази година е свършил работа колкото цяло звено в другите области в страната„- направи равносметка за свършеното досега директорът на областното звено на ИАРА д- р Милчо Милчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button