Любопитно

Хасковски брейк танцьор реди награди от първенства

Даниел СтоевДаниел Стоев от местния клуб по брейк танци към Младежки център „Beat brothers“ спечели поредна титла на държавното състезание по брейк в Пазарджик. 21-годишният състезател и хореограф завоюва първо място в стила „power moves“ от над 40 танцьори от цялата страна. „Най-големите ни конкуренти бяха състезателите от Бургас, София и Варна“, разказа Даниел. 

Освен танцьор той е и хореограф в клуба по танци, където заедно с още няколко момчета подготвя младежи от 12 до 19 години за състезанията. 

21-годишният хасковлия се занимава с брейк вече 9 години. За първи път атрактивния танц го впечатлява, когато гледа по телевизията клип на небезизвестните RUN DMC. Движението и свободата в брейка му дават стимул да се занимава с него и до днес. Даниел смята да се утвърди като професионалист и да изкарва прехраната си с танцуване, макар да признава, че е трудно. По думите му, за да си добър брейкър е нужен освен талант и много тренировки и постоянство. 

Даниел СтоевОт работа Даниел отива директно в залата за тренировки. И резултатите са налице – множество турнири в Гърция, Турция, Словения, Германия и Хърватска, на които почти винаги е стигал до финала. Като танцьор младият хасковлия се подготвя сам. Това му помага да се изгради и като личност. „С танца човек изразява по някакъв начин своето вътрешно „аз“. Така дори мога да позная опредлени черти от нечий характер“, разказва танцьорът.

Даниел може би ще пробва да танцува извън България. Наскоро е имал предложение да замине за Египет, но е отказал примамливата оферта, понеже не е имало кой да тренира групата деца в Хасково. 

Даниел е бил и член на журито на няколко турнира в България и чужбина. „Хубавото на тези  прояви е, че по този начин израстваш като професионалист. Лошото е само, че за момента на този тип танци се гледа с недоверие и недостатъчно уважение„, обобщи със съжаление хасковския брейкър.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button