Хасково

200 безработни повече за месец в хасковска област

ЧистачкиС близо 200 човека се е увеличил броят на безработните в област Хасково през месец октомври, сочи статистиката на Регионалната служба по заетостта. Регистрираните в бюрата по труда са общо 10 645, а равнището на безработица е достигнало 8,51%. Най-нисък е процентът в община Димитровград – 7,45, а най-висок – в Маджарово – 15,54.

През октомври в бюрата по труда са се регистрирали 2 767 безработни. Работа е било осигурена на 2 299 човека. Разликата между търсещи и намиращи работа е най-малка в община Харманли. Процентът на усвояване на свободните работни места там е 98,97.

Драстично намаляване на работните места по програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост“ ще има догодина в хасковска област. Предвидено е да бъдат назначени едва 82 души при това само за 6 месеца. През 2009-та броят им е бил 157 и са работили цяла година. Това реално означава, че парите, за които ще борят общините по тази програма, са окастрени близо 4 пъти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button