Хасково

НАП-Хасково няма успее да изпълни плана си заради кризата

НАП - ХасковоТериториалната дирекция на НАП в Хасково няма да успее да изпълни плана си за годината, каза днес директорът й Илчо Илчев. Причината е икономическата криза

„Много от фирмите съкратиха работници, други ги пуснаха в неплатен отпуск, а трети назначиха служителите си на половин работен ден. Затова постъпват по-малко осигуровки и данъци“, коментира Илчо Илчев и допълни, че най – голямо е изоставането при осигуровките. По бюджетите на НОИ И НЗОК са постъпили 80 209 000 лева, което е с близо 24% по-малко от предвиденото

Най-ниско е изпълнението на корпоративния данък. Там са събрани близо 20 милиона или е 72,55% от плана. Най-добре върви събираемостта на ДДС-то. Към днешна дата в хазната на НАП – Хасково са постъпили над 42 199 000 лева, което е с 3% повече от предвиденото. Причината за преизпълнението на плана са набелязани спешни мерки през последните два месеца, коментира Илчев. Служители на териториалната дирекция са наблюдавали с месеци фирми, за да следят коректното отчитане на оборотите. Там, където е било необходимо са направени инвентаризации.

Общите приходи, реализирани от местната приходна агенция към 17 ноември тази година са 171 872 000 лева. Това е едва 81,86% от предварителния план. Спрямо същия период на 2008 година обаче парите са с 12 милиона повече.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button