Хасково

Спасителите в Хасково отпразнуваха 10-та годишнина

Стефка младенова, Борис Захариев, Антон Налбантов и Минка МечеринковаДружеството на водните спасители към Българския червен кръст в Хасково празнува днес 10 години от създаването си. Юбилеят ще бъде отбелязан с тържествено събрание.

Дружеството на водните спасители и деятели по водно спасяване е създадено през 1999 година от 7-8 ентусиасти. Към момента в организацията членуват над 30 доброволци от различни възрасти и социални групи, като тенденцията е те да се увеличават, съобщи специалистът по водно спасяване към БЧК- Хасково Антон Налбантов

Една от основните цели на Дружеството на водните спасители е да намали инцидентите с деца във водните басейни чрез обучителни и профилактични програми в училищата в областта

Униформата е измислена и предложена от Антон Налбантов

Униформата е измислена и предложена от Антон Налбантов

Последният проект, с който доброволците се похвалиха тази година е „Дръж под око“. В него участваха над 100 малчугани от детска градина „Детски свят” в Харманли и техните родители, разказа Налбантов. 

„Друг наш успех е и разработването на специално облекло за водни спасители, което отговаря на всички стандарти и вече 7 години се използва почти в цялата страна„, похвали се специалистът по водно спасяване.

Гост на юбилея на местното дружество е главният специалист към Националната дирекция по водно спасяване Борис Захариев. Той изрази своите адмирации към работата на хасковските си колеги и похвали работата на местното звено на БЧК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button