Хасково

Преди Никулден ИАРА проверява магазините за риба

д-р Милчо Милчев

д-р Милчо Милчев

Наближаването на Никулден не активизира само купувачите в магазините за риба, а и структурите, занимаваащите с контрол на произхода й. Местната агенция по рибарство и аквакултури от две седмици проверява магазините за риба.

Специалистите ежедневно следят дали търговците имат актуално разрешително и документ за произход на рибата, съобщи за Haskovo.info директорът на областното звено на ИАРА д-р Милчо Милчев. Той допълни, че глобата за това нарушение е между 200 и 500 лв. Засега са наложени три акта.

Междувременно от средата на ноември до сега съставени 20 акта за нарушения по водоемите. Голяма част от тях са любители рибари. 17 са заловените и конфискувани мрежи с дължина общо 1090 метра. Два са актовете за т. нар. тармъчене. 65 са издадените билети втората половина на този месец, като общо за годината са 7605.

„Предстои зарибяване с бяла риба в двата големи язовира в областта – Ивайловград и Тракиец. Общо 5000 стограмови рибки ще бъдат пуснати във водоемите. Необходимо е обаче времето да се захлади, понеже при зарибяването с бяла риба температурата трябва да бъде по- ниска“, обясни още д-р Милчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button