Хасково

Ученици спретнаха коледна трапеза на децата от дома

Децата от дома получават подаръциКоледна благотворителна изложба направиха учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Хасково. Младите кулинари бяха запретнали ръкави от сутринта, за да могат да приготвят всичко за обяда на децата от дом „Асен Златаров“

Със сарми, кюфтенца, коледни кравайчета, погачи, пасти, целувки и тарталети учениците нагостиха децата от социалното заведение. Петима от сираците, които учат в Професионалната гимназия по туризъм, получиха и коледни подаръци – спални комплекти. Парите, с които са закупени продуктите и даровете, учениците от гимназията са събрали по своя инициатива – 600 лева плюс труда и любовта по майсторенето на ястията.

Костадин Веселинов

Костадин Веселинов

Единадесетокласникът Костадин Веселинов е най-дейният участник в коледната благотворителна изложба. Той е от Свиленград и сам определя себе си като кулинар по душа. Занимава се от 5-годишен с това, тъй като такъв е семейният им бизнес в митничарския град.

Дори известното свиленградско малеби го прави калеко му. 17-годишният възпитаник на гимназията смята сладкарството и хлебарството за свое призвание. Първото национално състезание по сладкарство е вече зад гърба му. То се е провело в Добрич в края на октомври. Там Костадин се е представил с „Тарта с плодове“, за което е получил сертификат от организаторите.

Коледната изложба Коледдната изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.12.2009 16:42 16:42

пгт наш добрите

Back to top button