Хасково

Маймуните в хасковския зоопарк ядат принцеси и се топлят на дърва

Здравко Георгиев

Здравко Георгиев

Печка на дърва топли от днес маймуните в хасковския зоопарк. Ако температурите паднат под нулата кюмбе ще бъде сложено и в клетката на трите женски котки, съобщи за Haskovo.info управителят на зоопарка д-р Ясен Стайков. 

Предвидено е следващата година да бъде направено парно. До тогава огънят в дървената печка ще поддържа гледачът на маймуните и лъвовете Здравко Георгиев. Той е човекът, който всеки ден ги храни и се грижи за тях. 

На лъвовете дава два пъти в седмицата по 15 килограма месо на ден или общо 60 килограма на хранене. На маймуните пък им прави принцеси и сандвичи от хляб, масло и сладко. „Те са като хората!“, разказа Здравко Георгиев.

Ясен Стайков

Ясен Стайков

В момента хасковският зоопарк се обитава от 24 вида животни. Очаква се следващата година хасковлии, гостите на града и децата да се радват на лама. За нея Ясен Стайков има оферта от частен старозагорски зоопарк, които иска да замени ламата за наше пони.

На пролет в зоокъта предстои ремонт на клетките на маймуните. Тогава и дългоочакваният крокодил ще донесе малко екзотика. Ще бъде закупен и инкубатор за щраусови яйца.

Очаква се клетката на мечката да бъде разширена и ремонтирана спрямо европейските изисквания, за да може мечето Васко, което сега живее в Павликени, да се върне в Хасково.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kbb
kbb
15.12.2009 20:21 20:21

Тези работи със зоопарка почват да ми се струват въздух под налягане.

Първо щяха да купуват черен женски леопард от Австрия още миналия септември – не само не купиха, ами май и мъжкият е умрял.

После цяло лято се тръби, че ще има огромна клетка за крокодил с плувен басейн, на столичен архитект и накрая направиха едно корито метър на метър и то в клетката на маймуните, под дърветата, където крокодила няма как да събира слънчева светлина, да не говорим, че и крокодил не се появи.

Щяха да реконстроират клетките на маймуните и да правят по-голяма за мечките и мъжкия лъв и то още тази пролет, но дойде зимата, а те дори не са започнали.

Да не говорим, че уж нямаше умряла мечка, пък като взеха малкото мече за Павликени, друга не остана!

Анонимен
Анонимен
16.12.2009 7:22 7:22

[quote=kbb]

Щяха да реконстроират клетките на маймуните и да правят по-голяма за мечките и мъжкия лъв и то още тази пролет, но дойде зимата, а те дори не са започнали.

Да не говорим, че уж нямаше умряла мечка, пък като взеха малкото мече за Павликени, друга не остана![/quote]

Back to top button