Хасково

Отлив на търговци от Коледния базар в Хасково тази година

Киро Симеонов

Киро Симеонов

Отлив на търговци от Коледния базар в Хасково отчитат от общината. Проверка на Haskovo.info показа, че тази година масите в центъра с коледни играчки, украси, подаръци и лакомства са намалели на половина. От предварително обявените 116 места са наети едва около 50, съобщиха от администрацията.

Според Киро Симеонов, който е един от търговците на базара, причините тази година да няма достатъчно пазарджии са кризата и неудовлетвореността на хората от оборотите им от минали години. Той посочи също и по-високата наемна цена, която плаща тази година за масата си на Коледния базар. „С 20 лева отгоре ми излезе тази година. Миналата платих 52, а тази – 72 лева“, каза Киро Симеонов.

От общината обясниха, че по-високите цени са заради приетите от Общински съвет – Хасково промени в Наредбата за местните данъци и такси и увеличените наеми не касаят само търговците на Коледния базар. Според новите разпоредби наемът на 1 кв.м. на ден вече е 66 стотинки, а миналата година е бил 55 стотинки, т.е. увеличението е около 20%. Към сумата, която пазарджиите плащат се прибавя и таксата от 20 лева, която се заплаща още при подаването на молбата за наем на маса на Коледния базар, допълниха от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
hah
hah
17.12.2009 12:56 12:56

какъв коледен базар, от тия цигани няма да си купя нищо само боклуци продават

koledka
koledka
17.12.2009 13:05 13:05

….наистина-много слаб коледен базар…,грозни сергии,никакво коледно настроение….,а за стоките-да не говорим….
А, как е по света-красиви базари-с хубави стоки,празнично настроение-музика,танци….коледни изкушения-сладки,печени кестени….греяно вино….и т.н……и т.н…..

Back to top button