Хасково

Инспектори от РИОКОЗ откриха сусамки без етикети на Коледния базар

ПроверкатаСусамки, ореховки и фъстъковки без етикети откриха инспектори от РИОКОЗ Хасково на Коледния базар днес. По време на проверката те се натъкнаха на захарните изделия, разположени на единствената работеща маса.

Повечето от предлаганите сусамки бяха надлежно етикетирани, но един от видовете беше без необходимите надписи. Според изискванията на всяка стока трябва да е описан произходът и съставът й. Тази информация липсваше и на фъстъковките и ореховките на масата. Търговците се оправдаха, че на кашона, от който са извадили артикулите, е имало етикет, но са го извхърлили, тъй като валящият дъжд го е намокрил.

Стоките на сергиятаПродавачите имаха необходимите разрешителни за обекта, но не успяха да представят здравни книжки. Инспекторите от РИОКОЗ съставиха доклад и предписаха на търговците да се явят в инспекцията утре, за да представят липсващите документи и етикети. Междувременно продажбата на стоките без информация върху тях бе забранена.

Ако търговците не успеят да представят необходимите документи, те ще бъдат санкционирани. Глобата започва от 250 лева и може да стигне до няколко хиляди.

 Проверката  Проверката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button