Хасково

Полицаи тръгват по баровете, проверяват и пиратките

ФойерверкиСпециализирани полицейски операции ще има по празниците в ресторанти, клубове, дискотеки и барове в област Хасково. Ще се проверява начинът за охрана и пропускателния режим в заведенията, спазването на определеният капацитет и работно време, пожарната обезопасеност.

Органите на реда ще следят още спазва ли се режимът за допускане на малолетни и непълнолетни и забраната за продажба на алкохол на деца, както и на лица във видимо нетрезво състояние. Ще се санкционира сервирането на храна и напитки, които не отговарят на санитарно– хигиенните изисквания и продажбата на акцизни стоки без или с фалшив бандерол. Униформените ще дебнат и за неправилно паркирали край заведенията коли, които пречат на движението или на евакуационните изходи.

Вече са започнали проверки по магазините на предлаганите пиротехнически изделия. Те не трябва да се продават в нестандартни опаковки и без разрешително, както и без сертификат за качество от производителя или инструкции за употреба на български. Нарушителите ги чакат глоби от 500 до 2 000 лева. Особено строго ще бъдат наказвани лица, които съхраняват или използват оръжие и пиротехнически изделия (включително самоделни) в нарушение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите.

Районните полицейски управления вече са създали организация за засилено присъствие на свои служители на всички масови мероприятия по празниците, както и по пътищата в областта, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button