Хасково

Близо 3 000 гласуваха за Младежки парламент в Хасково

Гласуване за Младежки парламент2 965 младежи са гласували за Младежки парламент Хасково, сочат първичните резултати от преброяването, съобщиха за Haskovo.info организаторите от Младежки центъра. Общо 4 843 имаха право на глас според списъците, предоставени от гимназиите плюс още толкова младежи, завършили вече училище. Изборите се проведоха в 13 избирателни секции, разположени в сградите гимназиите в Хасково. Активността на избирателите е 61.2%.

 Най–висок процент на гласувалите е регистриран в избирателната секция в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, където 82% от включените в списъка на учениците над 15 годишна възраст са подали своя глас. Най–голям брой ученици са гласували в избирателните секции в ПГДС „Цар Иван Асен II“. Най-слаба е активността на младежите в град Хасково, които са извън учебната система и гласуваха в избирателната секция в Младежки Център.

Имената на 41 „депутати“ в Младежкия парламент ще бъдат известни утре след преброяването на подадените бюлетини. За едно място са нужни 72 гласа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button