Хасково

Министърът на образованието: Където има пари, ще се дава 13-та заплата

Image„Там, където има реализирали икономии да се дават пари за 13 заплата“, каза днес министърът на образованието Сергей Игнатов. Той бе на посещение в Димитровград по повод откриването на обновената сграда на ОУ „Алеко Константинов“, чийто ремонт струва 902 000 лева. Те са осигурени от министерството, фонда за енергийна ефективност и община Димитровград.

По думите на Игнатов директорите, които не са реализирали икономии, няма да бъдат проверявани за какво са похарчили парите, но не успя да каже колко са училищата, където преподавателите няма да получат 13 заплата. Според министъра като цяло в образователната система няма финансови сътресения освен в сферата на висшето образование.

ImageКато доказателство на думите си Сергей Игнатов съобщи, че има министерства, в които няма пари и за 12-та заплата

Министърът на образованието бе категоричен, че от следващата година първокласниците в цялата страна ще преминат на целодневна форма на обучение.

На въпрос на Haskovo.info дали училищата, в които няма столова за хранене ще бъдат задължени да направят такива Игнатов каза: „Парите са разпределени и ще бъдат похарчени, за каквото трябва“.

ImageПо повод кариерното развитие, което изключва педагогическите съветници и помощник директорите министър Игнатов каза, че ще запознае с този въпрос и ако е необходимо ще бъдат направени промени, защото този проблем води след себе си и друг – невъзможността на тези служители в сферата на образованието да се възползват от безплатния интернет. 

Според министъра религията има място в образованието, но тъй като в България има много вероизповедания този въпрос да бъде подложен на обсъждане, за да се намери най-добрия вариант, който задоволява обществените нужди.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button