Хасково

Ученици поискаха по-леки уроци, министърът обеща динамика

Министърът с депутатите и началника на РИО ХасковоПромени и повече практическа насока в училище обеща на хасковски ученици министърът на образованието Сергей Игнатов следобяд.

Бившият ректор на нов български университет подчерта, че тепърва се задават промени в родното образование в насоки, важни и полезни за самите ученици най-вече. Идеята е кадрите, които се обучават в учебните заведения, да бъдат подготвени не само теоретично, а и да могат да вземат решения.

СрещатаНай-честите въпроси на присъстващите ученици бяха свързани с това как да се улесни малко учебния материал и да се избегне ненужната понякога фактология. На тях министърът отговори, че такива са били изискванията преди години, а те все още не са се променили. Идеята ни занапред е да направим образованието по- динамично и приложимо и да създаваме по-адаптивни хора, коментира той.

Друг проблем, касаещ учениците, са кандидат- студентските изпити. Според тях те не трябва да бъдат толкова тежки за сметка на обучението след това. Игнатов се съгласи с тях, като уточни, че това се дължи на силната академична автономия във всеки университет. Според мен е редно да се влиза само с матури, но има време за да достигнем до тези нива на обучение в България, сподели още министърът.

Министърът бе посрещнат от кмета на Хасково Георги ИвановПо въпроса за ученическите стипендии пък той обеща да говори с министъра на финансите Симеон Дянков за тяхното увеличение занапред.

За финал Сергей Игнатов призова учениците да бъдат по-активни в решенията и предложенията си занапред и да прилагат натиск ако се налага да отстояват позициите си.

Сергей Игнатов се срещна с ученици и преподаватели в хасковския театър, след като по-рано днес откри ремонтираното училище „Алеко Константинов“ в Димитровград. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button