Хасково

Тютюнопроизводителите блокираха пътя към Турция и Гърция

ПротестътСтотици тютюнопроизводители от Южна България блокираха с автомобилите си пътя към Гърция край Свиленград. Малко по-рано те затвориха с телата си за няколко минути едното платно на автомагистрала „Марица“ близо до границата с Турция. За втори пореден ден те настояват да им бъдат изплатени премиите за предадения тютюн.

Без тези премии сме обречени на гибел, а това означава и гибел за отрасъла“, категорични бяха земеделските производители. „Не можем да посрещнем празниците, нямаме пари дори за хляб и не знаем как ще живеем оттук нататък“, жалваха се те. 

ПротестътСлед като протестираха 4 часа на пътя за Турция тютюнопроизводителите тръгнаха към граничния пункт с Гърция. Те заплашиха, че са готови дори да влязат в южната ни съседка, ако исканията им не бъдат удовлетворени и отрекоха протестът им да е политически. 

Близо 200 униформени от цялата Хасковска област охраняваха масовата проява край границата. В късния следобяд протестиращите започнаха да се изтеглят след като стана ясно, че министърът на земеделието е обещал да направи всичко необходимо да получат парите си.

 Протестът  Протестът
 Протестът  Протестът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button