Хасково

Декларациите дойдоха, чакат се мераклии да плащат данъци

НАП ХасковоФормулярите за всички видове данъчни декларации и приложенията към тях вече са налични в НАП Хасково и хората могат да ги подават, съобщиха за Haskovo.info от тукашния офис на приходната агенция.

Декларациите за доходите на физическите лица се подават до 30 април и в същия срок трябва да се внесе данъкът. Ако налогът бъде платен до 10 февруари се ползва 5% отстъпка. Облекчението важи и за тези, които ще декларират доходите си по електронен път.

Съществени промени в декларациите тази година няма, обясниха от НАП. Новото тази година е, че се декларират дадените и взети заеми от приятели, които надвишават 10 000 лева, както и непогасените през последните 5 години ако надхвърлят 40 000 лева.

В първия работен ден на 2010 година служителите в НАП Хасково имат доста работа. Първите, които са решили да подадат декларации за доходите си, са по-възрастните хора. Те винаги са по-отговорни, коментираха чакащите на опашката в приходната агенция.

 НАП Хасково  НАП Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button