Хасково

През 2009-та намаляха нарушенията на бракониери по язовирите

Зарибяване на Тракиец, д-р Милчев (в ляво)Случаите на нарушения и бракониерски риболов на язовирите Тракиец и Ивайловград през 2009 година са намалели осезаемо в сравнение с предишни години. „Не че не се случва, но просто контролът, който оказваме, до голяма степен стресна апашите, които ловят риба незаконно“, категоричен е директорът на местната агенция по рибарство и аквакултури д-р Милчо Милчев.

„През миналата година работихме доста и редовно извършвахме проверки по водоемите, което даде своите резултати. Другият плюс от това е, че повече хора си купуват риболовни билети и по този начин си гарантират спокойствие, когато ходят за риба“, каза д-р Милчев.

И през новата година любителите на риболова ще могат да се наслаждават на хобито си легално срещу 25 лева за годишен билет. Цената вероятно няма да се промени в близко бъдеще, а билетите могат да се купят в офиса на ИАРА в Хасково и от ловно- рибарското дружество в Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
марин маринов
марин маринов
05.01.2010 0:25 0:25

По-малко са браконерите защото в момента ви е изключително занижен контрола,общественна тайна е какво се върши сега,а и около никулден на яз.Тракиец,навсякъде е пълно с бяла риба и шаран от там и от Иваиловград,така и неможахте да се справите с някъкви си 5-6 човека/знаети ги и вие и цяло Хасково/,вземате им само мрежите/колко дела има в съда за Конкректни лица/,а за парите от 2-3 хубави риби си купуват по две чилета/които се продават свободно в магазина/ за жалост,а може би толко са ви и възможностите или желанието!!!

Back to top button