Хасково

Дядо владика донесе в Хасково частица от светия кръст

Митрополит Николай отслужи литургия за Ивановден в Хасково

Митрополит Николай отслужи литургия за Ивановден в Хасково

Стотици хасковлии се докоснаха до частицата от светия кръст, на който е бил разпнат Христос и я целунаха. Свещената реликва донесе в църквата „Св. Богородица“ пловдивският митрополит Николай. Той пристигна в Хасково, за да отслужи по традиция тържествена литургия за Ивановден.

„Тази частица от кръста е дадена на пловдивския митрополит Николай от Бойко Борисов и идването й днес в Хасково е голямо събитие за нас“, коментира пред Haskovo.info архиерейският наместник отец Антоний Енев. 

„Щастлив съм, че в радостта на тия светли празници съм в Хасково и имам възможността да донеса частицата от този кръст, на който Исус Христос е приковал тялото си. Пожелавам на град Хасково благоденствие и мир, а на жителите му здраве, щастие и успехи в добрите и полезни начинания“, каза пловдивският митрополит Николай.

Освен да се поклонят пред владиката и да целунат частицата от светия кръст хасковлии дойдоха в църквата „Св. Богородица“, за да запалят свещ и да се помолят за здраве и късмет.

 

Частицата от свещения кръст

Частицата от свещения кръст
 

Хасковлии се докоснаха до кръста

Хасковлии се докоснаха до кръста

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button