Регион

Граничен полицай отказа 700 eвро, за да пусне нелегален пътник

Иво МилчевГраничният полицай Иво Милчев отказа подкуп от 700 евро, за да пропусне безпрепятствено през ГКПП Капитан Андреево укрит в камион нелегален пътник. Тази нощ на пункта пристигнал товарен автомобил „Рено“ с турска регистрация, натоварен с бали с памук и вълна за Румъния.

Освен 35-годишният турски шофьор, в камиона пътувал и негов връстник. При проверката обаче граничният полицай Иво Милчев забелязал, че под леглото в кабината се укрива мъж. По-късно се установило, че той е на 27 години и искал да отиде при роднини в Германия.

За да влязат без проблеми на българска територия и да не бъде осуетен планът им, спътникът на шофьора предложил на униформения 700 евро, но той категорично отказал. 

Тримата турски граждани са задържани в ареста на ГПУ-Свиленград. Срещу укрития мъж е образувано бързо производство за престъпление по чл. 279 от НК, а срещу другите двама – за престъпление по чл.280 от НК – съобщава пресцентъра на МВР.

Оттам уточняват, че граничният полицай Иво Милчев работи в системата от 7 години и  многократно е награждаван за висок професионализъм.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nivea
nivea
25.02.2010 14:03 14:03

Ех, да имаше повече хора като Иво Милчев …!!!!!

бай иван
бай иван
06.03.2010 10:16 10:16

този прехваления е можел да се напрви че не е видял и да пропусне човека,сега турчина ще го върнат и чалмите ще го вкарат взатвора,така че заради нашия герой иво се руши живота на един човек

Back to top button