Хасково

Махат кафенето пред „Заря“, слагат паметника на Ботев

Паметникът на Христо БотевПаметникът на Христо Ботев, който сега се намира в двора на вече закритото училище със същото име в Хасково, ще бъде преместен. Причината е, че е далеч от центъра на града и е труднодостъпен

Както Haskovo.info вече писа на 6 януари, когато се навършиха 162 години от рождението на големия български поет и революционер, на паметника не бе поставено нито едно цвете. От община Хасково смятат да преместят бюста пред читалище „Заря“. Той ще бъде  разположен отляво на входа и така ще има симетрия със статуята на цигуларката от другата страна. 

Преместването на паметника на Христо Ботев е част от проект на общинска администрация, който предвижда демонтиране на конструкцията на кафенето пред читалище „Заря“. Зелените площи ще бъдат облагородени, а съобръженията на детските площадки – подменени, тъй като не отговарят на изискванията за безопасност, съобщиха за Haskovo.info от администрацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
pravopis
pravopis
14.01.2010 16:57 16:57

Opravete si zaglavieto !

uytuyuy
uytuyuy
15.01.2010 8:42 8:42

…а [b]съобръженията[/b] на детските площадки – подменени,….

бай иван
бай иван
15.01.2010 8:56 8:56

пак киорфишеци , ние сами предадохме българия , очаквани вариант косово, паметниците няма да ни спасят,[color=black][/color][size=medium][/size] 😯

Анонимен
Анонимен
15.01.2010 9:57 9:57

НАЙ ПОСЛЕ НЯКОЙ СЕ СЕТИ ДА МАХНЕ ТОВА КАФЕНЕ- ТУК ИЗОБЩО НЕ МУ БЕШЕ МЯСТОТО – КРАЙНО ВРЕМЕ Е В ГРАДА ДА ИМА ПОВЕЧЕ ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ. ПОВЕЧЕ ПАМЕТНИЦИ. ПОВЕЧЕ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ.
ПАРКИНГИТЕ НАД РЕКАТА ВМЕСТО ДА СТОЯТ ПРАЗНИ-
ПО ДОБРЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В ПЛОЩАДКИ ЗА ИГРА НА ДЕЦАТА.

Back to top button