Хасково

Младежкият парламент избра за председател Никола Сталев

Никола, Галя и Клаудия

Никола, Галя и Клаудия

Младежкият парламент в Хасково вече има свой председател. Това е възпитаникът на местната езикова гимназия Никола Сталев. С 27 гласа от възможните 41 днес той бе избран за лидер на младежкия парламент. Негови заместници ще бъдат Галя Георгиева от Математическата гимназия и Клаудия Перестерова от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство.

Днес младежите гласуваха и състава на комисиите по образование, спорт, младежки дейности и изкуство и култура. Предстои да бъде изготвен и устав на парламента.

Младежкият пармалентСпоред новоизбраният председател на младежката структура Никола Сталев много празни пространства в града могат да бъдат залесени с дървета. Сред целите, които младежът си поставя, е и борбата с наркотиците и превенцията в тази област. ”Най- малкото, което може да се направи, е да се водят разяснителни лекции и беседи по темата сред съучениците ни. Иска ми се да можем да привлечем в града и нови спортове, като фехтовка например. Ще осъществяваме и връзка с общинските съветници по различни въпроси”, коментира Никола пред  Haskovo.info. „Сред идеите ми е да създадем специални курсове, в които ученици ще дават уроци по различни учебни предмети на свои съученици, които имат затруднения по тях. Това ще бъде  безплатно, тъй като не всеки може да си позволи частни уроци”, обеща председателят на младежкия парламент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button