Регион

Болницата в Любимец не работи от Нова година

Болницата в ЛюбимецОт началото на годината болницата в Любимец реално не работи, тъй като договорът й със Здравната каса е изтекъл и не може да бъде подновен, зощото лечебницата не отговаря на изискванията. Днес тя бе посочена като една от неефективните от здравното министерство. През 2009 година тук са лекувани по-малко от 300 пациента.

През последните години броят на пациентите в болницата в Любимец непрекъснато намалява. Освен демографският срив, причина за това е и, че все по-малко хора търсят помощ тук. Не разполагаме със специалисти и качествена апаратура. Не можем да предлагаме качествено лечение, заяви пред Haskovo.info управителят на болницата Иван Радков.

Иван РадковПрез последните 10 години тук е имало отделение само по вътрешни болести. За всичко останало хората и сега пътуват до по-големите градове. Здравното заведение в Любимец обаче изпълнява и социална функция, затова и от местната община осигуряват допълнителни средства всяка година.

След затварянето на болницата хората остават без здравно заведение и ще им бъде трудно, споделят любимчани. Единственият шанс за оцеляване на лечебницата е тя да се превърне в болница за долекуване и рехабилитация. Дали това ще стане обаче все още не е ясно. Трима от седемте лекари в болницата вече са напуснали. Същата съдба очаква и останалите 24 работещи там.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button