Любопитно

Баби, майки и татковци запретнаха ръкави за трапезата на етносите

ТрапезатаС над 40 ястия от българската, арменската, турската, арабската, чешката и ромската кухня доброволци от Хасково спретнаха празнична трапеза на етносите.

Вкусотиите бяха подредени в голямата зала на Младежки център Хасково, а кулинарните си умения показаха баби, майки и татковци. Баклава с локум, кешкек, кнедли, кюфтенца от червена леща, фасул, пататник, плодов кейк с ягоди и грис по арабски бяха само част от ястията, които изкушиха малки и големи. 

Гамзе Елмаз

Гамзе Елмаз

Най-малкият участник в празничната трапеза на етносите беше 5-годишната Гамзе, която се представи с къпана баница, приготвена от нейната майка. 

За всички участници в инициативата организаторите от сдружение „Таланти“ бяха приготвили символични подаръци – солници и купички. 

Празничната трапеза на етносите е част от националната кампания „Различни хора. Една Европа!“, която стартира в 12 населени места в България, сред които и Хасково в края на миналата година. Целта на проекта е да насърчава културното разбирателство и етническа толерантност.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button