Любопитно

Христо Габеров показва своите африкански сънища в Хасково

Африкански сънищаИзложба на кърджалийския художник Христо Габеров под надслов „Африкански сънища“ ще бъде открита в четвъртък в местната галерия „Форум“. В нея ще бъдат представени картини, които претворяват емоциите и впечатленията на автора от пътешествието му до Южна Африка.

През 1999 година Габеров и неговия приятел- пътешественик Володя Сорокин осъществяват своето мечтано пътуване с колела до най-южната част на „Черния континент“. Творбите от „африканския цикъл“ на художника ще бъдат представени за пръв път пред почитателите на изобразителното изкуство в Хасково

Христо Габеров е роден в Кърджали през 1973 година. Завършил е живопис във Великотърновския университет „Св. Кирил и Методий“. Членува в Съюза на българските художници от 2000-та година. Участвал е в много общи и самостоятелни изложби в цяла България. Някои от картините на Христо Габеров са собственост на частни колекционери от Португалия, САЩ, Холандия и ЮАР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button