Хасково

Африкански сън за любителите на изкуството в Хасково

Христо Габеров (в ляво) бе представен от директора на галерията Владимир Запрянов

Христо Габеров бе представен от директора на галерията Владимир Запрянов

Истинско африканско приключение очаква посетителите на галерия „Форум“ в Хасково. Тази вечер там бе открита изложбата на кърджалийския художник Христо Габеров „Африкански сънища“.

41 картини, представляващи спомени и видения на художника от далечния континент ни пренасят за секунди сред тъмните африкански дебри, дълбоките води и впечатляваща фауна, представени по типичен за художника начин, превърнал се в негова запазена марка.

Мотивите в акрилните платна са черпени от спомените на артиста от пътешествието му в Африка преди години. днес Христо Габеров бе официално приветстван като член на дружеството на хасковските художници.

„Благодаря искрено за топлото посрещане и се радвам да бъда част от дружеството. Африка остава в мен завинаги и обещавам често да ви я показвам чрез картините си“, каза пред гостите художникът.

 Изложбата  Изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button