Хасково

„Сватбения марш“ на 152 г., 416 сватби в Хасково през 2009-та

Пръстени10 двойки са си казали „да“ от началото на годината в Хасково, съобщи за Haskovo.info пресаташето на общината Бояна Тодорова в деня, в който „Сватбения марш“ навършва 152 години. На днешния ден през 1858 година музиката за пръви път е прозвучала по време на венчавката на английската принцеса Виктория и на пруския престолонаследник Фридрих.  

„Сватбеният марш“ е част от увертюрата „Сън в лятна на нощ“ на немския композитор Феликс Менделсон Бартолди. Произведението вече 152 години оглася сватбените ритуали по цял сват.

През миналата година 416 двойки в Хасково са се венчали под звуците на Менделсон. Все още в града няма младоженци, които са сключили предбрачен договор. Двойките като цяло остават традиционалисти и сключват брак в залата в общината. Изнесените бракове са все още рядкост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button