Хасково

Общински публични изпълнители бъркат в касите на фирмите

Димо МариновДвама публични изпълнители ще бъдат назначени до края на следващата седмица в дирекция „Общински приходи“ към хасковската администрация, съобщи днес директорът й Димо Маринов. Тяхната задача ще бъде да събират парите, които с години дължат некоректните платци към общинската хазна. Публичните изпълнители ще преминат специално обучение, а след това към тях ще бъдат прикрепени служители на Общинска полиция.

Както досега длъжниците на общината първо ще получават покана да изплатят задълженията си в 7-дневен срок. Ако дължимата сума е голяма, поканата ще бъде връчвана лично от публичните изпълнители. Ако те не се издължат в законовия срок, ще се пристъпва към принудително събиране на задълженията. Това означава, че публичните изпълнители могат например да влязат в дадена фирма и да приберат парите от касата й, каза Димо Маринов. Ако сумата не е достатъчна, те ще дойдат отново на следващия ден. Сред другите им правомощия са да запорират сметки и автомобили. През март имената на некоректните платци ще бъдат изнесени на табла в общината и в медиите.

За първите двайсетина дни на годината в общинската хазна са влезли около 500 000 лева, които са от стари задължения, данък МПС и придобиване. Към момента „Общински приходи“ има да събира над 4,5 милиона от некоректни платци. Сред най-големите длъжници са „Хасково БТ“ с 342 000 лева и Министерство на отбраната с 456 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
26.01.2010 17:53 17:53

Текстът е манипулативен.Никой не може да влезе в частна собственост без санкция на съда или прок*ратурата.Ако общината иска да си събере данъците трябва да осъди данъкоплатеца.Това , че законът приравнява общината на агенцията за държавни вземания , не означава , че произволно може да влиза и да секвестира пари и имущество.Трябва най.напред да докаже , че е има да взема

Back to top button