Хасково

Горските хващат бракониери с незаконни дърва всеки ден

Илин Ставрев22 нарушения са регистрирали от хасковското лесничейство от началото на годината до сега, съобщи старши лесничей Илин Ставрев. Тепърва ще се обобщи и броят на нарушенията и актовете, които от Държавното горско стопанство са издали за цялата 2009-та година.

Всички написани през януари актове са за незаконна сеч, превоз и съхранение на дърва. „Заловените нарушители бяха с минимално количество дърва – до един кубик, които използват за домакински нужди“, коментира Илин Ставрев.

До момента са конфискувани и две ремаркета и  бензинов трион. Глобите за незаконната сеч и превоз на дърва започват от 50 и стигат до 3 000 лв. в зависимост от нарушението. Всички конфискувани от служителите на лесничейството вещи се продават да търг, който се провежда на 3 или 6 месеца в сградата на Държавното горско стопанство.

„Все още остава проблемът с редовните групи от бракониери, изсичащи по-големи количества дърва, които постоянно са залавяни в нарушения. Прокуратурата обаче отказва да повдигне обвинение срещу тях поради липса на доказателства„, коментира Илин Ставрев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button