Хасково

Общината тегли до 2 милиона лева кредит ако й потрябва

Сесията на общинския съветОбщина Хасково да тегли до 2 милиона лева кредит, за да гарантира участието си в различни програми, ако това се наложи, гласуваха днес местните парламентаристи по предложение на Иван Иванов. Те обсъждаха бюджета повече от час преди да го гласуват.

Себахтин Исмаил от ДПС предложи да бъде увеличена приходната част на бюджета с 2 милиона лева, тъй като според него в хазната ще влязат повече пари от предвиденото. Той посочи като мотив това, че общината вече ще може да запорира имуществото на длъжниците си. Бе оборен обаче, че това не може да се прави с държавни структури, които имат да дават най-много пари. Исмаил настоя тези 2 милиона повече да бъдат похарчени за нова баня в квартал „Република“, тъй като сегашната била недостатъчна на ромите там, както и за обществена трапезария и канализация в кв. „Хисаря“. Предложението бе отхвърлено.

Емил Георгиев използва трибуната в залата, за да предложи да се съкратят по 500 лева от предвидените за диабетоболните, слепите и инвалидите и сумата от 1 500 да бъде предоставена на пенсионерите. Предложението бе определено като популистко и бе отхвърлено.

Общинските съветници Себахтин Исмаил и Стефан Атанасов направиха истинско шоу пред дошлите за първи път в залата гости от младежкия парламент на Хасково. След като си обясниха един по един колко са компетентни Себахтин Исмаил предложи кметът на Гарваново, който бе в залата, да превежда, тъй като Атанасов знаел само „гарвановски“ език. По този повод Исмаил поиска да бъдат отпуснати 30 000 лева за семинари и обучения на общинските съветници, което обаче така и не бе подложено на гласуване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.02.2010 10:17 10:17

Боже боже
селската кръчма
😀 😀 😀

Back to top button