Хасково

Хасковлии искат да дарят дрехи за пострадалите в Хаити

Червен кръстДесетки запитвания към звеното на БЧК в Хасково са постъпили през последните седмици от хора, които искат да помогнат на пострадалите в Хаити. В офиса на червения кръст всеки ден звънят хасковлии, желаещи да дарят лични вещи и дрехи в помощ на засегнатите хора в карибската държава.

„Това обаче не може да стане, тъй като изпращането на такъв вид помощи до толкова далечна точка излиза много скъпо“, обясни Минка Мечеринкова – секретар на БЧК. Именно за това бе организирана и националната кампания за събиране на парични помощи. „В нашия офис предоставяме номера на банковите сметки, на които желаещите да помогнат могат да изпратят пари“, коментира още тя. 

БЧК Хасково има готовност да помага ако ситуацията на граничния пункт с Гърция „Капитан Петко“ се влоши и се натрупат големи опашки заради блокирането на границата от гръцките фермери. „Провели сме разговори с ръководството на ГКПП и ако се наложи можем да осигурим на хората там топли напитки и закуски„, съобщи още Минка Мечеринкова.

 

Сметка за Хаити

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button