Любопитно

Черногоровци зарязаха лозята и се похвалиха с добра реколта

Антон Вълканов заряза лозята край Черногорово

Антон Вълканов заряза лозята край Черногорово

За десета поредна година в димитровградското село Черногорово посрещнаха Трифон Зарезан на 1 февруари. Тук се намира най-големият лозов масив в общината, похвали се кметът Стоян Христов. 97 декара с различни сортове, предимно брестовица, памид и мискет гледат местните лозари.

По традиция черногоровци и тази година си избраха цар на лозята, който пръв да зареже с ножиците за здраве и берекет. Това е Антон Вълканов. Пред Haskovo.info той разказа, че най-важно за доброто грозде и хубавото вино е човек да има мерак и да полага много труд, защото без работа нищо не става.

На празника в Черногорово не липсваше и много веселие, което местните пренесоха от лозовите масиви направо на селския площад. В читалището бе организиран и концерт на читалищни състави от региона, а по-късно бе предвидена и изложба на местни вина с дегустация.

 

Празникът

Празникът край Черногорово
 

Стоян Христов

Стоян Христов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.02.2010 16:10 16:10

kmeta e glupak………

Back to top button