Спорт

Две лекоатлетки от областта шампионки на държавното

Иванка Тонева

Иванка Тонева

Възпитаничката на хасковското Спортно училище и клуб „Атлетик“ Иванка Тонева стана шампионка в петобоя на провелото се през уикенда в София държавно първенство по лека атлетика при старшата възраст. Хасковлийката грабна златото при девойките с общ сбор 2938 точки като остави далеч зад себе си най-силните си конкурентки – Мария Христова от „Средногорски атлет“Пирдоп /2421 т./ и Елена Банджакова от „Дунав“Русе /2389 т./

Състезателките на „Хеброс“ Харманли отново показаха класа на шампионата в зала „Фестивална“ като завоюваха 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал. Галина Николова стана шампионка на скок височина с 165 см. В спринта на 60 м харманлийската лекоатлетка остана втора със 7,75 сек. и за втори път в рамките на седмица отстъпи златото на чернокожата Карин Околие от клуб „Хаммер-ХВ-Трявна“. Миналата събота Галина Николова остана само на три хилядни от секундата от шампионската титла на 60 м при девойките младша възраст – 7,787 сек. срещу 7,784 сек. за победителката Околие.

С отличия от държавното в по-високата възрастова група си тръгнаха още две харманлийски лекоатлетки – Григория Нанева, която спечели сребро на гюле и Ивона Сураджиева, завоювала бронз на скок дължина. На състезанието при младшата възраст Ивона се класира втора в същата дисциплина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button