Хасково

Социални връщат неправомерно кандидати за личен асистент

Зара КостадиноваСлужители в „Социално подпомагане“ връщат желаещи да бъдат лични асистенти под предлог, че работят на друго място, оплакаха се потърпевши в Haskovo.info. 

Това се случва ден след като от общинската дирекция съобщиха, че тази година 70 инвалиди от Хасково и Минерални бани могат да се възползват от програмата и да имат свой личен асистент на 8, 6 или 4-часов работен ден. Според служителите обаче това важало само за безработни и пенсионери. 

Работещите на трудов договор могат да бъдат лични асистенти на 4-часов работен ден„, потвърди отново след запитване от Haskovo.info директорът на общинската служба Зара Костадинова. Тя увери, че на служителите ще бъдат разяснени правилата на програмата „Личен асистент“ и няма да се получават повече недоразумения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button