Хасково

Хасковски орнитолози четоха лекции в Бургас и източни Родопи

ЛешоядОрнитолози от Хасково изнесоха лекции във връзка с египетския лешояд и тръноопашатата потапница в Източните Родопи и Бургас.

Мултимедийните презентации на служителите от местното дружество за защита на птиците гледаха ученици и учители от Кърджали, Момчилград, Маджарово, Крумовград и околни села. Те бяха запознати с начина на живот и опасностите за египетския лешояд и тръноопашаата потапница.

И двата вида птици спадат към застрашените биологични видове. Целта на лекциите е да се повиши природозащитната култура на младежите в районите, които са ключови за тези два вида. 

Членовете на БДЗП-Хасково проведоха образователни лекции и в училища и читалища в Бургаска област, тъй като района край Бургаските езера се намира едно от най-големите и важни зимовища на тръноопашатата потапница. Там всяка зима се събират между 170 и 2230 птици, а липсата на природозащитна култура и познаване на вида от населението и главно от ловците там води до намаляването и застрашаването на вида.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button