Хасково

Хасковски малчугани отбелязаха 225 години от рождението на Якоб Грим

Празникът в читалищетоЧиталище „Пейо Яворов“ отпразнува 225-годишнината от рождението на по-големия от братята Грим. На символичния рожден ден на Якоб Грим присъстваха ученици от 2-ри и 3-ти клас на ОУ „Кирил и Методий“. Те си поговориха за творчеството и любимите си приказки на известните автори и чуха лекция за живота и работата на двамата братя.

Малчуганите участваха и в тематичната викторина, свързана с приказките на Грим, като за всеки правилен отговор получиха награди. Те представиха и драматизации на част от най-популярните приказки на братя Грим. Учениците гледаха и анимационни филми по произведения на известните братя.

Празникът в читалището„Днешното събитие бе както в чест на двамата братя Грим, така с цел и да стимулираме по-малките ученици да продължават да четат приказки“, коментира пред Haskovo.info председателят на читалището Росица Димова.

На 19 февруари в читалище „Пейо Яворов“ предстои концерт послучай годишнината от смъртта на Васил Левски. В него ще вземат участие съставите към културната институция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button