Регион

Панчо Панушев: Сталевци ще имат надлез за 2 млн.лева

Протестът в село Сталево в края на ноември2 милиона лева ще вложи НК „Железопътна инфраструктура“ за изграждане на жп надлез край димитровградското село Сталево, съобщи за Haskovo.info кметът на селото Панчо Панушев

По думите му съоръжението ще бъде построено на старото място на прелеза. В най-скоро време проектът ще бъде готов и ще започнат строителните работи, обясни Панушев. 

Той припомни, че в подкрепа на искането на сталевци миналата седмица  се обявиха общинските съветници от Димитровград, които приеха декларация. В нея те настояват проблема на жителите на селото да бъде решен в най-скоро време. Депутатът от ГЕРБ Иван Петров и кметът на Димитровград Стефан Димитров пък са разговаряли лично с министъра на транспорта, който също е дал съгласие и обещание жп надлеза край село Сталево да бъде построен.

Haskovo.info припомня, че по проекта за модернизирането на жп линията Пловдив – Свиленград не бе предвидено край Сталево да има надлез и така бе отрязан достъпът на хората до земите им. Преди 2 месеца те организираха протест на жп линията. По-късно ги последваха и жителите на съседното село Ябълково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button