Хасково

16 100 лева са постъпленията от наложени санкции в РИОСВ Хасково

Екология16 100 лева са постъпили в регионалната екоинспекция през януари от наложени глоби през миналия месец и санкции от предходни периоди, съобщиха за Haskovo.info от инспекцията. По-голямата част от събраните средства са от текущи месечни санкции, наложени на дружества, работещи в региона, за констатирани нарушения на закона за водите. Неспазването на показателите за качеството на отпадните води, зауствани в реки или други водни обекти, определени в съответните разрешителни е най-често констатираното нарушение по този закон.

Наложени са две глоби през януари на обща стойност 5 500 лева. За повторно нарушение на закона за чистотата на атмосферния въздух в размер на 5 000 лева е санкционирана фирма, която продължава да произвежда дървени въглища по т. нар. „открит способ“, при което причинява изпускане на вредни вещества в атмосферата. Дружество, което стопанисва баластиерна, е глобено с 500 лева.

През януари експертите от регионалната екоинспекция са проверили 40 обекта на територията на Хасковска и Кърджалийска области.  Засилено се извършват и проверки на кариерите за добив на подземни богатства на територията на двете области. На 15 дружества в региона са връчени предписания да докладват в срок информация за изпускането на емисии във въздуха, водите и почвите от управляваните от тях инсталации. За неизпълнение в срок на посочените в предписанията мерки съгласно закона за опазване на околната среда се налагат глоби в размер от 2 000 до 20 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button