Хасково

Сградата на ТЕЦ Хасково най-после падна, без взрив

Останките от сградатаСградата на ТЕЦ Хасково, която се опъна на 100 килограма взрив миналата седмица, най-после бе съборена днес. Това стана след няколкодневни опити с дърпане чрез въжета. Този метод даде ефект и сградата се срути.

При предишния опит за събаряне чрез взривяване бяха използвани 100 килограма амунит, които обаче се оказаха недостатъчни и зданието не помръдна. Разрушен бе само бетонът в основите на колоните. Арматурата, използвана през социализма обаче устоя на взрива.

Така изглеждаше сградата до днесСледващата седмица е планирано събарянето и на високия комин на строеното за ТЕЦ съоръжение. Той ще бъде взривен. Надяваме се количеството експлозиви да стигнат, за да падне от първия път, коментира пред Haskovo.info представителят на компанията, собственик на ТЕЦ-а. Все още не е ясна датата на взривяването, тъй като един от служителите на фирмата е болен.

На мястото на така и незавършената топлоелектрическа централа ще бъде изградена газова.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
komunist
komunist
03.02.2010 19:29 19:29

suboriha pametnika na komunizma. nemoja li da preustroqt biv6ata sgrada ? hai rom sega vie ste na hod 😀

komunist
komunist
03.02.2010 19:30 19:30

[quote=komunist]suboriha pametnika na komunizma. nemoja li da preustroqt biv6ata sgrada ? haide romi sega vie ste na hod :D[/quote]

консултант
консултант
03.02.2010 20:07 20:07

Ако не сте сигурни в количеството необходим взрив – сложете повече! 😆

Анонимен
Анонимен
04.02.2010 0:00 0:00

Амм чи как… Дизела дето са изхабили струва поне 200 лева, от колкото взирва 5000 .. 😀

Back to top button