Хасково

Пейзажа на XX век показват в изложба в градската галерия

Изложбата„Пейзажът на 20-ти век“ е наречена изложбата, която любителите на изобразителното изкуство могат да видят от днес в градската художествена галерия „Атанас Шаренков“.

Близо 60 картини на български художници, рисувани в периода между 30-те и 80-те години на ХХ век, ще красят стените на галерията в продължение на 2 месеца.

Част от авторите, чиито творби са изложени, са хасковлиите Христо Форев, Михаил Павлов, Иван Шекеров, както и утвърдени имена като Светлин Русев, Сирак Скитник, Васил Бараков, Вера Недкова, Дора Бонева, Генко Генков и Едмонд Демирджиян. 

Картините са от фонда на галерията и показват типични промишлени пейзажи и такива от града, селото и морето. Голяма част от платната са стари и е била нужна доста работа по рамките, за да бъдат приведени в сегашния си изящен вид. Откриването на изложбата е тази вечер от 18 часа.

 

Image Image

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button